Sosyal Medya

Dünya

Yunanistan’da adalar satılık

Yunanistan’da satışa çıkarılan adaların bir kısmına değer biçilemese de en pahalı ada olarak 50 milyon avroluk değeriyle 4,5 kilometrekarelik Omfori adası öne çıkıyor. Diğer en değerli adalar 40 milyon avro değer biçilen Dulichium, Kuzey Ege, St. Thomas ve Nissos Makri adaları olarak sıralanıyor.



Kreditörlerin, nakit akışının yeniden saÄŸlanması karşılığında öne sürdüÄŸü koÅŸulları referandumla reddeden Yunanistan’da ÅŸahsa ait adalar satışa çıkarılıyor.

UZUN VADEDE KAZANÇLI YATIRIM

‘Online Özel Adalar’ isimli gayrimenkul satış sitesinden derlenen verilere göre bugün itibarıyla ÅŸahsa ait 17 özel ada satışa çıkmış durumda. Bu sayının önümüzdeki süreçte 120’yi bulması bekleniyor. Merkezi Ä°ngiltere’de bulunan uluslararası gayrimenkul ÅŸirketi Spot Blue Müdürü ve gayrimenkul piyasası uzmanı Julian Walker, ekonomik krizle mücadele Yunanistan’dan satışa çıkan ÅŸahsa ait adaları almanın uzun vadede kazançlı bir yatırım olacağını söyledi.

DRAHMÄ°’YE GEÇÄ°LÄ°RSE DAHA UCUZLAR

Walker, Yunanistan’ın avroyu bırakarak eski para birimi drahmiye dönme ihtimalini hatırlatarak, “EÄŸer avro para birimi olarak kullanılmaz ve yeni bir para birimine geçiÅŸ yapılırsa ev fiyatları düÅŸer. Bu nedenle ÅŸu anda yatırım yapmak doÄŸru deÄŸil. Ancak uzun vadeli yatırımcıysanız ve maddi gücünüz de varsa kriz döneminde satışa çıkan adalardan birini almak mantıklı bir yatırım olabilir” deÄŸerlendirmesinde bulundu. Gayrimenkul kiralamanın da alternatifler arasında olduÄŸunu belirten Walker, “Kiralama seçeneÄŸi gereksiz ve finansal açıdan zarar verici olabilir. Sadece kısa dönemli tatil düÅŸünenler için bu cazip olabilir” dedi.

SATIÅžA ÇIKAN ADALARIN ÇOÄžU ATÄ°NA’YA YAKIN

Satışa çıkan Yunanistan adalarından Omfori, Patroklos, Dulichium’un yanında Ege, St. Thomas’tan baÅŸka 15 milyon avro deÄŸere sahip St. Thomas adası da deniz taksisi ile Atina’ya 45 dakika mesafede bulunuyor. Adanın büyüklüÄŸü 1,2 kilometrekare ve adada 2 köy bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.